לימודי מדעי המחשב נמנים בין סוגי הלימודים הגבוהים הנפוצים ביותר היום, וזאת בשל מספר יתרונות כמו ביקוש אדיר, מגוון רחב של תחומי התמחות, מרחב יצירתי וכמובן גם פוטנציאל השתכרות גבוה לאחר סיום תקופת הלימודים.
במאמר הבא, נסביר לכם כל מה שאתם צריכים לדעת על מנת להבין למה ללמוד מדעי המחשב.
למה ללמוד מדעי המחשב והאם כדאי?
אז למה ללמוד מדעי המחשב, ואם זה בכלל כדאי? ובכן, כמו כל סוג לימודים אחר – מדובר בבחירה שאמורה קודם כל להתאים לסטודנט.
אם האדם אשר שוקל ללמוד מדעי המחשב הוא בעל נטייה יותר ריאלית מאשר הומנית, ומאז ומתמיד נמשך לתחומי המדעים המדויקים – אין ספק כי מדעי המחשב יכולים להוות בחירה נהדרת.
למה ללמוד מדעי המחשב? סטודנטים בתחום זה לומדים מקצוע פרקטי ומבוקש – הרי אנו חיים כיום בעולם דיגיטלי בו אחד הכוחות העיקריים המניעים אותו הוא מדעי המחשב.
בנוסף, מדובר בתחום מרתק עם מגוון רחב של ענפי התמחות שונים, תחום אשר מתפתח בקצב מסחרר – כך שאין ספק כי מדובר בלימודי מקצוע מעניין במיוחד לו ביקוש אדיר לאורך השנים הבאות.
מדעי המחשב מה לומדים
אז הבנו למה ללמוד מדעי המחשב, וכעת הגיע הזמן להבין מה לומדים במסגרת תוכניות מובילות בתחום כמו תוכנית אלפא.
באופן כללי, לימודי מדעי המחשב עוסקים בעיקר בהבנה תיאורטית ופרקטית של מחשבים, ולשם כך יש צורך ללמוד גם אלגוריתמים מורכבים לצד הבנה מעמיקה בעולם התוכנה.
במסגרת הלימודים, הסטודנטים לומדים לעבוד עם שפות תכנות כמו פייתון, C/C++, Java וכדומה. בנוסף, סטודנטים למדעי המחשב ילמדו גם כיצד לאחסן ולשלוף מידע על ידי בסיסי נתונים כמו SQL.
יש לציין כי על מנת לצלוח את הלימודים יש צורך גם ביכולת מתמטית ברמה גבוהה מאוד שכן, רוב תוכניות הלימודים היום כוללות גם אלגוריתמים ומבני נתונים לצד הסתברות וסטטיסטיקה.
ניתן להתמחות לאחר התואר במגוון תחומים, כמו פיתוח תוכנה, חקר אבטחת מידע, עיבוד נתונים מתקדם ועוד – ואין ספק כי הביקוש הוא אדיר.
למי מתאים מדעי המחשב?
לאחר שהבנו למה ללמוד מדעי המחשב, ומה פחות או יותר לומדים ברוב התוכניות המובילות היום – הגיע הזמן להבין למי זה מתאים.
ובכן, תוכניות מובילות בתחום כמו תוכנית רבבה מתאימות בעיקר לסטודנטים המאופיינים בכישורים ריאליים ברמה גבוהה מאוד.
חשוב להדגיש כי על מנת לצלוח לימודים מאתגרים כאלו, יש צורך ביכולת קליטה מהירה – בגלל שקצב הלימודים מהיר במיוחד ואילו הנושאים הנלמדים הם מורכבים וקשים, החל ממתמטיקה דיסקרטית ועד ללימודי הסתברות וסטטיסטיקה.
בדרך כלל, סטודנטים שמצליחים את התואר במדעי המחשב הם בעלי יכולת לבצע עבודה יסודית ושיטתית במהירות ויעילות ועל כן עליהם גם לדעת כיצד לעמוד בלוח זמנים צפוף.
יתר על כן, אדם אשר מעוניין להתמקצע במדעי המחשב גם אמור להיות בעל יכולת למידה עצמית ויכולת הסתגלות, היות ושפות התכנות משתנות ומתעדכנות באופן תדיר – כך שהלימודים ממש לא נגמרים עם סיום התואר.
כמה מילים לסיכום
במהלך השנים האחרונות, ניתן לראות לא מעט אפשרויות לימודים לחרדים שבאות לשלב את עולם לומדי התורה עם עולם הלימודים הגבוהים.
וזאת במטרה לאפשר ליותר ויותר בני המגזר החרדי לצאת לשוק העבודה עם מקצוע פרקטי לו ביקוש אדיר, מבלי לוותר על אורח החיים שלהם כפי שלעיתים קורה בעת לימודים במוסד חילוני. ניתן למצוא לא מעט תוכניות עבור מגוון רחב של תחומים, גם עבור תחומי מדעים מדויקים כמו מדעי המחשב.
אז אם גם אתם רוצים לדעת עוד, ואתם תוהים למה ללמוד מדעי המחשב – אנו מזמינים אתכם ליצור קשר עם הצוות המקצועי של מרכז י.נ.ר, המרכז המוביל והמקצועי ללימודי יעוץ, טיפול והנחיה.
שאלות נפוצות:
מהן הדרישות עבור לימודי מדעי המחשב מבחינת רמת המתמטיקה?
ובכן, ברוב המכללות והאוניברסיטאות היום הדרישה היא 4 יח”ל מתמטיקה בבגרות עם ציון של 80 לפחות או לחילופין, 5 יח”ל בציון של 70 לפחות.
אולם, כדאי לדעת כי יש לא מעט מוסדות בהם ניתן לבצע מכינה ובמידה והסטודנט עבר בהצלחה את המכינה בהחלט יוכל להשתלב בלימודי מדעי המחשב, גם אם לא עומד בתנאי הסף מבחינת תעודת הבגרות שלו.
חשוב להדגיש כי המכינה מאתגרת במיוחד ועל מנת לעבור אותה יש צורך ביכולות מתמטיות ברמה גבוהה מאוד, כפי שנדרש על מנת להצליח את התואר במדעי המחשב. לשם כך במוסדות מובילים כמו מרכז י.נ.ר יש גם אפשרויות שונות של אימון אישי.
איך נראים לימודי חרדים?
ובכן, רמת הלימוד דומה במהותה לאותה רמה שיש ברוב המוסדות המובילים, אך חשוב לציין כי מוסדות לימודים שנועדו עבור בני המגזר החרדי כוללים התאמות שנועדו לאפשר שמירה על אורח החיים הקיים, וזאת מבלי להתפשר על איכות הלימודים. כך לדוגמא, ברוב המוסדות שנועדו עבור לימודי חרדים יש קמפוס חרדי.
מהן אפשרויות התעסוקה לאחר לימודי מדעי המחשב?
אז למה ללמוד מדעי המחשב מבחינת אפשרויות תעסוקה? ובכן, לבוגרים שעברו את התואר בהצלחה יש מגוון רחב של תחומים בהם יוכלו להתמחות ולהשתלב לאחר מכן בשוק העבודה – פיתוח תוכנה, אבטחת מידע, devOPS, עיבוד נתונים ואלגוריתמים ועוד.